Gyermekotthonban gondozták a kertet az elítéltek

Megosztás

Önként jelentkeztek az általuk elkövetett bűnök szimbolikus jóvátételéért a borsodi fogvatartottak, akik a megyei gyermekvédelmi központ lakásotthonának udvarát tették rendbe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kiemelt feladatként kezeli a fogvatartottak reintegrációját segítő jóvátételi programok szervezését. Nem történt ez másképp az elmúlt héten sem, amikor az intézetben elhelyezett fogvatartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Gyermekvédelmi Központjának Aranyhíd Lakásotthon Telephelyén végeztek kertgondozási munkálatokat.

A már korábban megkötött együttműködési megállapodás keretében a fogvatartottak a lakásotthon udvarát tették rendezettebbé, szebbé. A programra önként jelentkező öt fogvatartott két napig tartó szorgalmas munkájának köszönhetően az otthonban lakó fiatalok immár a gondozott parkban élvezhetik a nyári napsütést, szép környezetben tölthetik el szabadidejüket.

A jóvátétel célja, hogy a fogvatartottak a jóvátételi programon való részvételükkel bizonyítják szándékukat a közösség kiengesztelésére, valamint a bennük lezajló pozitív változás igényének megerősítésére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek